Höga temperaturer väntas i stora delar av Sverige under midsommarafton – men hur firar du? Dela med dig i SVT:s chatt. Foto: TT/SVT

Häng med i SVT:s midsommarchatt!

Uppdaterad
Publicerad

I dag strålar solen i stora delar av Sverige och för många är midsommarfirandet i gång. Hur går dagen för dig, är du stressad över att hinna alla måsten eller är allt toppen? Eller firar du inte alls? Dela med dig i SVT:s midsommarchatt.

MIDSOMMARCHATT

Pinnat inlägg

Firar du midsommar i dag eller gör du något helt annat? I SVT:s chatt får du gärna dela med dig om ditt bästa - eller värsta midsommarminne, kom ihåg att fatta dig ganska kort och koncist. Har du bilder du vill dela med dig av? Mejla in till svtnyheter@svt.se - och kom ihåg att uppge vem som tagit bilden.

Godnatt från årets midsommarchatt

Stort tack för att ni har varit med oss i här chatten under dagens firande. Här har vi fått ta del av allt från jordgubbsdoppade firanden till sillbruncher, tv-spels entusiaster och firanden som inte blivit av.

Tack för att ni har delat med er av era berättelser - vi ses nästa år!

Sara • Jag får låna mina föräldrars hus och firar med kompisar ☀️

Den här glada och dansanta bilden från ett midsommarfirande i Hässelby, Riddersvik har skickats in av Robert Fischer. Har du en bild eller film du vill dela med dig av? Mejla till svtnyheter@svt.se - och kom ihåg att uppge vem som ska stå som fotograf.

"Stockholms kanske roligaste firande", säger Robert Fischer, sekreterare i Hantverksladan. Foto: Robert Fischer.

Monica • En magisk Midsommar på vårt landställe i Stockholms skärgård. Jag ska hålla mig vaken hela natten och vaka in morgonen. Vi har ätit sill, jordgubbar och grädde, hissat flaggan och njutit av dagen. Livet när det är som bäst!

Mafalda • bara njutit av att inte fira. ingen sill, inga jordgubbar, inga små grodor. alldeles underbart!
När man är stor får man göra som man vill.😁

Astrid • Trevlig midsommar med en granne och en dotter! God mat och trevlig samvaro. Avslutade kvällen med solnedgång över Orust!

Kerstin • Jag och min man har firat midsommar med vänner med sill o potatis o jordgubbstårta.
Vi är tre par som träffats så här drygt 30 år.

Atti • Sovmorgon, njutit av att vara ledig, ätit god mat. Sitter nu i den ljumma kvällen och lyssnar till alla midsommar ljud runt omkring vårt hus. Tänk vad härligt det är att leva ändå!

Glad midsommar! • Jag brukar vandra på midsommar men idag var det alldeles för varmt kände jag. Hängt hemma med fåglarna och bjudit dem på nötter, äppelbitar och vatten💕🐦 Maten vegansk som alltid, för fred och rättvisa, mot våld och förtryck. 💚🕊

Véronique • Lite champagne i föreningens fina trädgård där rosorna och pioner är i blom (i skugga, det är varmt!). Och sedan typ jobba vidare på en artikel om mångfald mm. Senare hälsa via olika medier till barn och familj, här i Sverige, eller utomlands. Très calme!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.