Se den heta debatten om åsiktsklimatet: Hanif Bali: ”Verkligheten har inte utfallit enligt de sagor som vänstern drömt ihop” Foto: SVT / Opinion live

Hanif Bali (M) om debattklimatet: ”Inte polariserat – vi har aldrig haft sådan bredd av åsikter”

Uppdaterad
Publicerad

Debattklimatet i Sverige var ämnet för den sista sändningen av SVT:s Opinion live under torsdagskvällen. Enligt Hanif Bali (M) är samhällsdebatten inte särskilt polariserad.
– Det har aldrig funnits en bredare mångfald av åsikter än det finns idag, säger han i programmet.

I debatten får Hanif Bali (M) mothugg från Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg.

– Jag håller inte med. Jag tror att debatten är polariserad, både vad gäller höger och vänster men framförallt på den auktoritära-frihetliga skalan.

Han fortsätter:

– De som har problemformuleringsprivilegium idag är en högerpopulistisk rörelse.

Hanif Bali: ”Lovat guld och gröna skogar”

Men enligt Hanif Bali (M) handlar det inte om högerpopulism:

– Verkligheten har inte utfallit enligt de sagor som vänstern drömt ihop. Orsaken till problemet är att politiker har lovat guld och gröna skogar med till exempel invandringen och utfallet har inte blivit så.

Se ett utdrag ur debatten i klippet ovan. Det sista programmet av Opinion live sändes torsdag den 19 december i SVT1 och finns att se på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer