Sayan Isaksson och Daniel Roos fixar Nobelmenyn. Foto: Tomas Oneberg/SVT

Här är årets Nobel-meny

Uppdaterad
Publicerad

Årets Nobel-meny har släppts. Årets måltid står stjärnkocken Sayan Isaksson och den hyllade konditorn Daniel Roos för.

– Det är en så lång process med Nobelmenyn – nästan ett år. Jag har haft maten i huvudet så länge och längtar efter att laga den. Nu ska den ut och det ska bli jättehärligt, säger Sayan Isaksson till SVT.

Förrätt

Träkolsgrillad havskräfta och kammussla, serverad med brännässlor, ramslök och inlagda vinteräpplen.

Nobelpriset 2016

Huvudrätt

Vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolök med jordärtskocka, bevarade vilda svampar och kycklingskinn och senapsfrön.

Efterrätt

Ett ”moln” av limefrukten sudachi, hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper.

Viner

Taittinger Comtes de Champagne, Brut Blanc de Blancks 2006.

Piccini Poggio Teo Chianti Classico 2010.

Moncaro Tordiruta Passito 2007.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nobelpriset 2016

Mer i ämnet