Foto: Eddie Persson

Här är höjdpunkterna på Pride

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar Pride-festivalen igång på temat ”Tillsammans”. Pride Stockholms Niklas Torsell tipsar om festivalens höjdpunkter.

Pride Stockholm firar 15 årsjubileum i år, ärtillbaka i Tantolunden och hoppas på en revansch från förra årets storaekonomiska förlust. Med temat tillsammans, vill festivalen se tillbaka på defemton år sedan festivalen startades.

-Tillsammans är vi starka och kan göra skillnad.Nu tittar vi tillbaka på vad som hänt under de 15 åren, hur vi har lyfthbtq-frågor  och de lagar som gåttigenom. Vi har 500 volontärer som varje år bygger upp festivalen, säger NiklasTorsell, presstalesman för Pride Stockholm.

Pridefestivalen

200 programpunkter har delats upp på fem dagar.I år fokuserar man på att ha längre konserter på de tre scenerna på området.

Transfrågor

-Rent generellt har vi det bästa programmetnågonsin, både när det gäller artister och seminarier, säger Niklas Torsell.

Sångerskan Agnes har valt Pride som sin förstaSverige-spelning på tre år och Melodifestival-vinnaren Eric Saade kör sin endaspelning i sommar på festivalen och det tar inte stopp på schlagerglansen där –Loreen, Jedward och cypriotiska schlager-bidraget Ivi Adamou gästar även festivalen.

Torsell tipsar också om seminarierna i PrideHouse, speciellt de med fokus på transfrågor och hiv.

-Världens första transsexuellaparlamentsledamot, polska Anna Grodzka kommer hit och en annan favorit är amerikanskakomiker Margaret Cho.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pridefestivalen

Mer i ämnet