”Det blev ju bara ännu roligare när det kom två stycken” säger Adam Timander. Foto: Skärmdump: VästerbottenskurirenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här är löpen som blev Obama-dagens snackis

Publicerad

Han skulle bara uppdatera hemsidan och gå hem. Adam Timander på Västerbottenskuriren kunde aldrig ana att han 24 timmar senare skulle vara kändis i sociala medier.

– Först gick det en kall kår genom kroppen, men sedan insåg jag att det är ju faktiskt ganska kul, säger Adam Timander.

Ett av de två löpen som under onsdagen fick stor uppmärksamhet på Twitter låg Adam Timander bakom. Han berättar för SVT att han jobbade i ”ilfart” vid tolvtiden på kvällen när han skulle lägga upp artikeln med en barack som brann – och inte tänkte två gånger när han placerade artikeln om USA:s president ovanför. På morgonmötet nästa dag hade det skrattats friskt på redaktionen, men Adam var inte där.

– Jag märkte inte att det hade blivit en grej förrän en vän till mig lade upp en bild på Instagram. Sedan, när jag lade ut en egen bild på Facebook så skrev folk att ”är det du – den har ju blivit viral”.

Är det här din väg mot berömmelse?

– Jag hade väl hoppats på ett mer elegant inträde i medievärlden, men det verkar onekligen så.

Det andra löpet låg inte Adam Timander bakom, men han är medveten om att även det spridits i sociala medier.

– Det blev ju bara ännu roligare när det kom två stycken, säger han och skrattar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Obama besöker Sverige

Mer i ämnet