Foto: Scanpix

Här kan du bara betala med kort

Uppdaterad
Publicerad

Skokedjan Scorett testar nu att endast ta emot kort som betalning.
– Det är bara någon enstaka person som klagat, säger Peter Blomquist, vd på Scorett.

Framme vid kassan på skokedjan Scorett, står en skylt som upplyser kundera om att affären sen en vecka tillbaka bara tar emot kortbetalningar. Fem av kedjans affärer runt om i landet ingår i ett test. Sen kommer den kontantfria handeln utvärderas av ledningsgruppen. Anledningen är butiken vill undvika rån, men också för att slippa kostnader för kontanthantering.

–Ja vi ska provar såhär nu i 4-5 veckor sen får vi göra en utvärdering. Men folk i allmänhet är väldigt positiva. Det är bara någon enstaka person som klagat. De allra flesta i vår målgrupp är ju vana att betala med kort, säger Peter Blomquist, vd på Scorett.

Utsatts för flera butiksrån

Kedjan har utsatts för flera butiksrån och strävar efter att få bort kontanterna för att förbättra arbetsmiljön. Men vd Peter Blomquist säger också att det kostar både tid och pengar att hantera kontanter.

Beslutet att hela koncernen ska övergå till att kortbetalning är en känslig fråga eftersom skokedjan är beroende av kundernas reaktioner och om de kommer fortsätta handla. Ett problem är ju till exempel att vissa kunder saknar betalkort. Men de kommer att få erbjudandet att istället betala på faktura.  Scoretts Vd Peter Blomquist tror dock att inom några år så  kommer all betalning inom handeln att vara digital.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer