Här tröttnar kungen på reportern

Publicerad

Det är en vanlig pressträff i samband med kungens besök i Botswana. Frågorna handlar om landet och entreprenörsskap men ändrar plötsligt riktning radikalt.

Expressens hovreporter ställer sin fråga och får ett högst oväntat svar.

Johan T Lindwall: Drottningen skulle ju ha åkt med och blev hastigt sjuk – hur mår drottningen nu?
– Ja, du... Eftersom det är du som frågar, så skulle jag vilja säga att hon mår jättedåligt och jag tror faktiskt att det är läge för någon läkare att skära av hennes öron, faktiskt. Jag tror det är så allvarligt, svarar kungen med tydlig överdriven ironi.

Intervjun filmas bland annat av Scanpix och av SVT:s team från ”Året med kungafamiljen”. På bilderna ser man hur de närvarande fnissar till inför uttalandet.

– Jag uppfattade det som ett skämt från kungens sida, säger Johan T Lindwall.

Relevant fråga
Expressen filmade intervjun, men publicerade inte förrän branschtidningen Resume skrev om händelsen. Johan T Lindwall menar att han har en bra relation till hovet. Att han skulle ha valt bort bilderna för att de skulle vara pinsamma för honom tillbakavisar han.

– Varför skulle det vara pinsamt för mig? Jag ställer en relevant fråga och kungen väljer att ta det som ett skämt, säger han.

– Det var bra stämning hela resan, kungen har ett speciellt sätt att skämta på, säger han till SVT.

Backa Elias Bondpä
elias.bondpa@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer