Härva med falska uppehållstillstånd

Publicerad

Härvan med hundratals förfalskade handlingar växer. Nu handlar det om falska uppehållstillstånd och inom kort väntas åtal mot storförfalskarna.

I härvan med hundratals förfalskade handlingar har polisen nu också hittat falska uppehållstillstånd.

– Vi har hittat två falska uppehållstillstånd på en person. Det var inte den personens ansikte som fanns på uppehållstillstånden, säger åklagare Lucas Eriksson.

Använts för människosmuggling

Enligt åklagaren misstänks personen ha köpt de förfalskade handlingarna av de två huvudmännen. Duon, som sitter häktad, misstänks ha tillverkat ett antal falska uppehållstillstånd. Polisen har även hittat förfalskade pass, och en teori är att passen har använts vid människosmuggling.

– Det är fullt möjligt att passen har använts på det sättet, men det är inget vi har kunnat styrka, säger Niclas Larsen, chef för polisens bedrägerisektion i Stockholm.

Lokal i Stockholm

I mars slog polisen till mot en lokal i södra Stockholm. I lokalen hittades avancerad utrustning, och de två huvudmännen misstänks ha tillverkat hundratals falska handlingar. Bland annat rör det sig om körkort, parkeringstillstånd och pass.

Männen, som under utredningen har nekat till brott, misstänks för grov urkundsförfalskning och åtal väntas inom kort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer