Hemlig Skåneduo ska bli dokumentär

Uppdaterad
Publicerad

Filmarna Jonas Johannesson och Martin Snygg jobbar hårt med en film om några som ingen vet vilka det är. Skånes hemligaste duo, bandet Philemon Arthur And The Dung, ska bli dokumentär.

-Det är en Da Vincikoden i den Skånska myllan. Vi följer ledtrådar och intervjuar människor som varit inblandade på olika sätt, säger en av filmarna, Jonas Johannesson till Sydsvenskan.se.

Arbetet inleddes genom produktionsbolaget Torvision i Storvik i februari och dokumentären beräknas bli en timme lång.

-Vi har åkt runt och filmat sedan mars-april. Målet är inte att lista ut vilka de är utan att genom intervjuer bena ut historier och berätta alla anekdoter, säger Jonas Johannesson.

Magnus Uggla och Bob Hund

Philemon Arthur And The Dung bildades, enligt legenden, som The Popbeams 1962, men bytte namn till Philemon Arthur And The Dung 1968.

1972 fick bandet en Grammis. Medlemmarnas verkliga identitet är omgärdad av historier. Magnus Uggla och Bob Hund hör till dem som spelat in bandets låtar.

Thomas och Mikael Wiehe, Lundaproggbandet Risken Finns och en mystisk 55-åring från Helsingborg har pekats ut som inblandade i bandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.