Gruppledaren Annika Hirvonen är en av kandidaterna att ta över efter Märta Stenevi som språkrör för Miljöpartiet. Foto: SVT

Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör för Miljöpartiet

Uppdaterad
Publicerad

Annika Hirvonen kandiderar till posten som språkrör för Miljöpartiet, rapporterar ETC.

Hirvonen är i dag gruppledare för MP i riksdagen. Beslutet fattade hon på onsdagsmorgonen.

– Det är många som har hört av sig och frågat mig. Det började nästan i samma andetag som de läste om Märtas avgång, säger hon till tidningen.

Annika Hirvonen har tidigare kandiderat till språkrör, inför att Märta Stenevi valdes 2021. Hon är den andra miljöpartisten som gör sin kandidatur känd. Tidigare har den ekonomiskpolitiska talespersonen Janine Alm Ericson anmält sig.

Samtidigt meddelar Rebecka le Moine, som också förekommit i förhandsdiskussionerna, att hon inte ställer upp, skriver DN. Inte heller Alice Bah Kuhnke är intresserad, vilket hon meddelade på Instagram tidigare i februari.

Nyligen avgick MP-språkröret Märta Stenevi av hälsoskäl. Strax efter att hon meddelat sin avgång kom en arbetsmiljöutredning om hennes ledarskap som visade på brister i arbetsmiljön.

Nytt kvinnligt språkrör väljs den 28 april.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miljöpartisten Annika Hirvonen toppar listan över riksdagsledamöternas talartid i kammaren. Hör henne berätta varför hon är kammarens pratigaste ledamot. Foto: Antonia Sehlstedt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.