En bild på Sandra Sundberg efter operationen till vänster. Då blödde hon fortfarande från flera håll. Foto: Sandra Sundberg

Hon åkte till Turkiet för plastikkirurgi

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler åker till Turkiet för att göra en så kallad ”Brazilian butt lift”. Ett ingrepp som går ut på att man förändrar eller förstorar bakdelen. SVT Nyheter har pratat med 20-åriga Sandra Sundberg som precis genomgått en sådan operation.
– Risken fanns att jag skulle dö, men jag tycker att det var värt det, säger hon.

Sandra Sundberg befinner sig i en lyxvilla i turkiska staden Izmir när SVT Nyheter når henne. Hon är 20 år och vilar just nu upp sig efter en operation som totalförändrat hennes kropp.

– Jag har minskat min midja och förstorat mina höfter och rumpa – som en timglasfigur, säger hon.

Kanske inte skulle överleva

8 liter fett har sugits ut från Sandras Sundberg rygg, mage, haka, armar samt innerlår och i stället placerats i rumpan. En så stor volym är förbjuden i bland annat Sverige då det lett till att människor dött, men för Sandra fanns det aldrig någon tvivel.

– Läkaren sade att han inte kan garantera att jag överlever, att risken fanns att jag skulle dö, men jag kände att det var värt det. Jag vet att det låter konstigt men när man är så insatt i skönhetsoperationer som jag så tänker man inte på risker utan bara resultat, säger hon.

Enligt Sandra Sundberg är Turkiet det land som är bäst på rumpförstoringar och det var därför som hon vände sig dit. Läkaren som gjorde ingreppet på henne, menar hon, också är känd för att göra just stora rumpor.

– Sverige är dyrare men inte ens bra, de skulle inte någonsin kunna forma så bra och så mycket, säger hon

Kommer inte kunna sitta på 6 veckor

De första tre dagarna efter operationen, berättar Sandra Sundberg, hur hon hade mycket ont och blödde på flera ställen. Hon behövde ha hjälp med att duscha och blev matad av sjuksköterskor på plats. Något hon är tacksam för.

– I priset ingår att man får bo i en jättefin villa där man får hjälp med allt. Det tror jag inte att andra kliniker skulle göra, säger hon.

I dag mår Sandra Sundberg bättre och hon ska snart åka hem till Sverige. Rumpan kommer hon få sitta på först om sex veckor, men även det är det värt berättar hon.

– Jag är lite orolig men jag ser att min kropp håller på att utvecklas och att den har formats som jag vill. Hemma kommer min familj först att hjälpa mig, men om en vecka tror jag att jag kommer klara mig själv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer