Hon mördade två små barn i Arboga – Får avtjäna straffet i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Christine Schürrer, som fällts för dubbelmordet på två små barn i Arboga, kommer att överföras till ett tyskt fängelse.

I april avslog Högsta domstolen hennes begäran om prövnings-tillstånd. Det innebar att livstidsdomen mot henne stod fast.

Schürrer dömdes i såväl tingsrätt som hovrätt till livstids fängelse för det brutala dubbelmordet på två små barn och för mordförsök på deras mamma i Arboga förra året.

Nu är Schürrer, som är tysk medborgare, på väg att få avtjäna resten av sitt straff i ett tyskt fängelse.

Enligt Aftonbladet har såväl åklagare som Kriminalvården givit klartecken för att hon ska överföras.

Thomas Klinge vid den tyska åklagarmyndigheten säger att ett livstidsstraff i Tyskland innebär fängelse mellan 15 och 25 år.

-Det som avgör är brottets karaktär, men för mord på två barn skulle jag gissa att strafftiden hamnar på närmare 25 år, säger han till tidningen.

Överföringen väntas ske inom kort.

-Det pågår ett sedvanligt utlämningsförfarande. Vem som tagit initiativet till det vill jag inte kommentera, säger Schürrers advokat Per-Ingvar Ekblad till Vestmanlands Läns Tidning.

Anne Marie Dahlgren, informationschef vid Kriminalvården, säger till TT att hon inte har några uppgifter och att Schürrer ska flyttas.

TT

Fakta om Arbogamordet

* Den 17 mars 2008 hittades två barn och deras mamma svårt skadade i familjens hus i Arboga. Barnen avled senare på sjukhus.

* Barnens pappa greps först, men avskrevs snabbt som misstänkt. I stället riktades misstankarna mot en tysk kvinna, som varit i Arboga morddagen. Hon hade tidigare haft ett förhållande med mammans nye sambo.

* Kvinnan åtalades och den 14 oktober 2008 dömde Västmanlands tingsrätt henne till livstids fängelse för mord och mordförsök.

* Domen fastställdes den 16 februari 2009 av Svea hovrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.