Hör svenskens vittnesmål från Sri Lanka

Publicerad

En av de städer som blev drabbad av en explosion var staden Negombo där Bengt-Åke Svensson bor sedan tre år. Han är chockad över det som hänt.

– Det är en väldigt olustig känsla. Många av våra vänner har förlorat någon, säger han.

Han beskriver känslan i dag som ett stort lugn, där folk sörjer det som inträffat.

– Det är en nationell sorgedag. Så alla skolor är stängda och i princip alla affärer. Och runt om här i Negombo finns flera hundra militärer, säger han.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

''Väldigt svårt att ta in''

Beng-Åke och hans fru var i en annan stad när attentaten inträffade och fick en chock när nyheterna nådde dem.

– En hotellägare kom springande och sa att han hade väldigt dåliga nyheterna och berättade. Det var väldigt svårt att ta in då. Först tänkte vi åka hem, men sedan vågade vi inte använda buss eller tåg om fler attentat skulle komma, säger han.

Många sörjer

I kvarteret där Bengt-Åke och hans fru bor beskriver han det som en kyrkogård. Nästan varje hus har någon anhörig som de har förlorat efter explosionen i en av stadens kyrka, S:t Sebastian.

– Jag pratade nyligen med vår frukthandlare som sa att en av hans vänner är ensam kvar efter att ha förlorat sin fru och tre barn. Det är svårt att greppa känslan när så mycket elände har hänt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Mer i ämnet