Innebränd tros ha blivit mördad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänkte att den man som hittades innebränd i en lastbil på Tjörn i onsdags förra veckan blev mördad.

Obduktionen blev klar på måndagen och resultatet gör att polisen har inlett en förundersökning om mord. Mannen är ännu inte identifierad.

– Pusselbitar läggs just nu. En viktig del är att identifiera mannen, mer kan jag inte säga just nu, säger Ulla Brehm, presstaleskvinna på polisen i Västra Götaland.

Släpet var borta när mannen hittades i den brinnande dragbilen i närheten av Almöns camping på Tjörn. Det hittades två dagar senare på ett industriområde på Hisingen i Göteborg, men utan lasten som bestod av koppar. Dagen efter, på lördagsmorgonen, hittade polisen lasten vid Albatross golfbana på Hisingen.

– Godset var märkt. Så det är mycket inre spaning som lett till att vi kunde hitta godset, säger Ulla Brehm vid polisen till TT.

Enligt P 4 Skaraborg rör det sig om fem ton koppar, som lastades på ett företag i Nossebro på onsdagen. Föraren lämnade företaget vid lunchtid för att köra till Polen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.