Jimmie Åkessons skriftliga kommentarer till SVT om Ulf Kristerssons senaste agerande Foto: Janerik Henriksson/TT

Jimmie Åkesson: ”Det är dags att Ulf Kristersson tar ansvar på riktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Kristersson (M) valde under fredagseftermiddagen att offentligt på Facebook publicera sina egna förslag för att bilda egen regering.

”Det känns helt orimligt att vi ska släppa fram en regering som tydligt deklarerar att vi inte ska få något som helst inflytande”, skriver Jimmie Åkesson (SD) i ett mail till SVT.

”Det känns helt orimligt att vi ska släppa fram en regering som tydligt deklarerar att vi inte ska få något som helst inflytande, samtidigt som man öppnar för att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kan få det”, skriver Jimmie Åkesson.

Han skriver också att Ulf Kristersson bör lägga fram ett konkret förslag till regeringen. ”Det är dags att han tar ansvar på riktigt”, skriver Åkesson. 

”Oroande utveckling” i Stockholm

Vidare kommenterar Jimmie Åkesson fredagens besked från Stockholmspolitiken att Alliansen nu avser att styra staden ihop med Miljöpartiet.

”Det är en oroväckande utveckling. Ulf Kristersson borde ha lärt sig vi det här laget att ett samarbete med Miljöpartiet kan vara direkt skadligt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.