Jimmie Åkesson (SD): Bra om vi kan hitta gemensam väg

Publicerad

För att Ulf Kristersson (M) ska kunna bli statsminister i Sverige måste han sannolikt bli det med Sverigedemokraternas stöd. Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i SVT:s Agenda på söndagskvällen.

Jimmie Åkesson har flera gånger talat om att ett nytt konservativt block bestående av SD, M och KD håller på att bildas i Sverige.  I SVT:s Agenda säger Jimmie Åkesson att hans ambition är att SD ska bli en stark kraft i en sådan opposition.

– Det är sannolikt att om Ulf Kristersson någonsin vill bli statsminister i Sverige så kan han inte bli det utan mitt stöd. Och det tror jag att han förstår, säger Jimmie Åkesson.

Han fortsätter:

– Sen kan inte jag tvinga vare sig Ulf Kristersson (M) eller Ebba Busch Thor (KD) att förena sig med mig i en gemensam opposition, men det hade varit väldigt bra både för Sverige och för framtiden i det här landet om vi kunde hitta en gemensam väg till en stark, offensiv, och konservativ opposition.

Se klippet i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer