Foto: Scanpix

Juholt kritiserar Wanja Lundby-Wedin

Uppdaterad
Publicerad

Den förre S-ledaren Håkan Juholt kritiserar i en kommande bok avgående LO-ordförande Wanja Lundby-Wedins agerande i samband med hans avgång.

Enligt Juholt var hennes agerande ett trendbrott för det socialdemokratiska partiet.

Han syftar på att hon inför ett VU-möte i partiet hade begärt att partiets arbete med budgetmotionen några månader tidigare skulle diskuteras.

-Att vår budgetprocess och ifrågasättandet av mig och Tommy Waidelich skulle göras publikt var också nytt i det socialdemokratiska partiet. Den frågan hölls ju då levande av oss själva. Det fanns inga journalister som egentligen var intresserade av detta, om inte vi själva höll liv i det. Det överraskade mig att Wanja med sin rutin valde det arbetssättet, säger Juholt i boken, som skrivs av journalisten Fredrik Loberg.

Avgående LO-basen Lundby-Wedin slår ifrån sig kritiken.

– Han har väl ett behov av att ge sin version, men jag hade inte gjort någonting annorlunda i dag, säger hon till Aftonbladet.

”Jag saknade en förtrogen”

Juholt konstaterar också att en viktig orsak till att han tvingades avgå var att han saknade en riktigt förtrogen nära medarbetare, en ”skyddsmur”.

”De som ville komma åt mig märkte ju att den där skyddsmuren runt mig inte fanns. Nu förstår jag det, men det förstod jag inte då. Jag noterade ju att det var tomt och tyst utåt och nu när jag ser det efteråt är det klart att de som ville komma åt mig av olika skäl självklart har gjort analysen att 'vi kan gå direkt på honom', 'vi kommer direkt på målet', 'vi behöver inte passera någon'.”

”Det var fri jaktsäsong. Det var legitimerad storviltsjakt dygnet runt, i stort och smått, med alla vapen”, säger Håkan Juholt i ett avsnitt av boken som citeras på författarens hemsida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.