Foto: TT

Kalla vädret på väg bort – snart kommer plusgraderna

Publicerad

Det har varit kallt och klart i stora delar av Sverige i helgen, men nu rör sig kylan norrut och i veckan får åter landet milt vinterväder med plusgrader.

Det blir en molnig och grå start på veckan och på sina håll en del snö. Kylan från helgen håller i sig och i nordöstra Norrland kan temperaturen krypa ner under 20 minusgrader.

På tisdagen drar snöfall in från väster och i landets mellersta delar kan det komma rejält med snö. I takt med att temperaturen rör sig mot nollan i södra Sverige kommer dock snövädret att övergå till regn.

Redan på onsdag får vi plusgrader ändå upp till strax över södra Norrland och samtidigt en hel del nederbörd i norr. I söder får man räkna med snö.

I takt med det varmare vädret kommer också snötäcket i Götaland och Svealand att minska.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för höga flöden i flera vattendrag i södra Sverige, bland annat i Kronoberg och Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.