Caroline Szyber, riksdagsledamot för KD, betalade inte resor korrekt. Foto: TT

KD-toppens tjänsteresa gick till privat bröllop – skattebetalarna stod för notan

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraten Caroline Szyber, ordförande i riksdagens civilutskott, tog med sig familjen på tjänsteresor och lät skattebetalarna stå för notan. Nu avslöjar Aftonbladet att en av resorna i själva verket gick till ett privat bröllop.

KD-toppen Caroline Szyber har under den senaste mandatperioden rest till Rom, Venedig och Fiskebäckskil på Västkusten utan att betala det hon är skyldig skattebetalarna, vilket tidigare avslöjats av Aftonbladet. Caroline Szyber räddades dock kvar av partiledningen efter att hon bett om ursäkt.

Nu kommer nya uppgifter om resan till Fiskebäckskil, där hon utöver att arbeta också gick till ett privat bröllop. KD-toppen redovisade de tre dagarna som en tjänsteresa och lät skattebetalarna stå för tåg, traktamente, bilersättning, taxi och boende för henne och hennes sambo, skriver Aftonbladet. Notan landade på totalt 6 500 kronor.

I ett mejl till tidningen skriver Szyber att tanken var att hon skulle jobba i närheten av hotellet på lördagen.

”Efter besöken i Fiskebäckskil hade jag ett privat arrangemang på eftermiddagen/kvällen, ett bröllop.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.