Foto: TT

Kinberg Batra ångrar lantisuttalande

Uppdaterad
Publicerad

Anna Kinberg Batra är hedrad över att flera länsförbund vill se henne efterträda Fredrik Reinfeldt som partiledare för Moderaterna. Och hon ångrar sitt uttalande, för många år sedan, om att stockholmare skulle vara smartare än lantisar.

– Det är fortfarande det dummaste jag har sagt offentligt. Alla har väl något de måste skämmas för och kanske ångrar att de gjort, säger Kinberg Batra i samband med en pressträff om Alliansens förslag till satsningar på utbildning i budgetmotionen.

Moderaterna ska driva en politik för hela landet, så att Sverige hänger ihop, säger hon. Hon är glad över de nomineringar som kommit in för henne som partiledare.

– Jag känner mig hedrad av att känna starkt stöd från olika delar av landet, säger hon men tillägger att valberedningen nu måste få göra sitt jobb.

Det måste betyda att du vill bli partiledare i alla fall?

– Jag är beredd att ta ett ledande ansvar och vi har en resa framför oss fram till 2018 som bara har börjat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.