En person lastas i ambulans utanför tågstationen i Flensburg efter en knivattack på ett tåg. Foto: TT

Knivattack i Tyskland: Två skadade, en död

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har skadats och en har dödats i samband en knivattack på ett tåg i Flensburg i norra Tyskland, rapporterar tidningen Flensburger Tagesblatt.

Enligt tidningen Bild är den döda personen en misstänkt gärningsman som skjutits av polis. Den misstänkte gärningsmannen ska först ha attackerat en annan man ombord på tåget och skadat denne allvarligt. Sedan ska han ha attackerat polis i 20-årsåldern. Hon skadades lindrigt men uppges vara den polis som sköt mannen.

Polisen uppger i ett kort pressmeddelande att kvinnan ”antas” ha använt sitt tjänstevapen. Det är för närvarande oklart om hon befann sig på platsen i tjänsten eller inte.

Tågstationen har spärrats av och tågtrafik som går via Flensburg har stoppats. Staden ligger mindre än en mil söder om gränsen till Danmark.

Gärningsmannens motiv har ännu inte framgått. Enligt tysk polis finns det just nu inget som tyder på att det är terrorrelaterat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.