SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson analyserar utfrågningen av Soraya Post (FI) inför EU-valet. Foto: SVT

Knutson om Fi: Inga signaler på att det vänder

Publicerad

KD går till val på ett lagom EU men i migrations- och asylpolitiken vill KD snarare se ett starkare EU. Fi har små chanser att behålla sin plats i EU-parlamentet. Den analysen gör SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson efter att de två toppkandidaterna i EU-valet Sara Skyttedal (KD) och Soraya Post (Fi) frågats ut.

– Inom flyktingpolitiken vill KD ha en överstatlig uppgörelse som tvingar länderna att följa ett gemensamt regelverk, säger Knutson i Aktuellt.

Är det en skärpning av KD:s politik i frågan?

Ja, så uppfattar jag det.

Huruvida Feministiskt initiativ kommer att klara sig kvar i EU-parlamentet tror Knutson inte är särskilt troligt med tanke på partiets låga opinionssiffror.

– Med tolv dagar från valet vända det på så kort tid, när det i dagsläget inte finns några signaler till det, är utsiktslöst, säger Knutson om Fi:s chanser.

Se Mats Knutsons analys i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-valet 2019

Mer i ämnet