Kolmårdens vargar har attackerat tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Dagens vargattack på Kolmårdens djurpark är inte den första i det hägn som besökare tillåts gå in i.

I slutet av juli 2010 skedde en mindre allvarlig vargattack på Kolmårdens djurpark. En ettårig varg fick tag i en 21-årig kvinnas kofta, drog ner henne på marken och bet henne i armen. Händelsen inträffade i samband med att en grupp besökare fick gå in i varghägnet.

Kvinnan lyckades med resten av besökarna att fly ut ur hägnet och blev omplåstrad av parkens veterinär innan hon fördes till sjukhus. Enligt djurparken var den unga vargens beteende inte menat som aggressivt utan kontaktsökande.

Så sent som för ett par månader sedan blev en 15-årig flicka  biten av en av Kolmårdens vargar.

Någon av vargarna nafsade och bet flickan i låret. Flickan var på besök med sin familj utanför ordinarie öppettider. De leddes av en av de anställda på djurparken.

Av någon anledning hade det inte framkommit att flickan var rädd för vargar. Hon fick panik och det utlöste vargattacken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vargattack i Kolmården

Mer i ämnet