Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Kristersson bjuder in oppositionen till säkerhetsmöte

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Ulf Kristersson bjuder in oppositionen till säkerhetsmöte efter hot mot Sverige, något som Expressen var först att rapportera om. Bakgrunden uppges vara de senaste veckornas aktioner i Stockholm som lett till stora demonstrationer i flera länder.

Partiledarna för samtliga riksdagspartier har bjudits till mötet som ska hållas på tisdag klockan 17. Mötet som uppges ha ”hög prioritet” syftar till att delge information om säkerhetsläget efter hot som riktats mot Sverige.

Enligt den inbjudan som SVT Nyheter tagit del av, ska statsministern delge regeringens bedömning av säkerhetsläget med anledning av de demonstrationer som skett i flera länder.

”Statsministern önskar informera om händelseutvecklingen och delge regeringens bedömning av säkerhetsläget med anledning av de demonstrationer och hot som nu riktas mot Sverige och svenska intressen efter de senaste veckornas aktioner i Stockholm. Vid mötet ges tillfälle till dialog om åtgärder för att stärka Sveriges säkerhet.”, står det i brevet.

Omfattande protester

Koranbränningen i Stockholm har väckt starka reaktioner i muslimska länder. Stora protester har genomförts och Sveriges ambassad i Ankara höll stängt tidigare i veckan. I tisdags samlades hundratals personer i staden Lahore i Pakistan för att protestera mot koranbränningen, rapporterar AFP. Tidigare i veckan ska en man ska ha riktat en pistol mot det svenska generalkonsulatet i Istanbul, enligt turkiska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.