• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun i området mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Evakuerade personer kan bege sig till Hantverksgården i Hästveda, där kommunen har öppnat upp lokalen och personal finns på plats. Läs mer

TT

Kritik mot Wallström om Palestina

Publicerad

En majoritet i riksdagens EU-nämnd, de borgerliga och SD, kritiserar utrikesminister Margot Wallström (S) för att hon ska informera sina kollegor i EU om regeringens vilja att erkänna Palestina innan hon dragit det i utrikesnämnden.

Men Wallström anser det närmast absurt att hon skulle hålla tyst om det på mötet i Luxemburg nästa vecka.

– Allianspartierna och SD gick ihop i ett försök att lägga munkavle på utrikesministern för att jag inte skulle få informera mina kollegor om vad som står i regeringsförklaringen, säger Wallström och tycker att det är närmast ”genant” för oppositionen.

– Det som står i regeringsförklaringen är en politisk deklaration, vi ska naturligtvis följa alla regler, säger Wallström och poängterar att regeringen inte har fattat något beslut om att erkänna Palestina. Men det ska komma inom kort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Läget efter valet

Mer i ämnet