Visa alla (2)

Kvinna skjuten i Enskede – en misstänkt gripen

En kvinna hittades skjuten i Enskede i södra Stockholm vid 22-tiden på måndagskvällen. Hon fördes med ambulans till sjukhus. En man greps kort därefter i nära anslutning till platsen. – Den person som greps igår är anhållen och brottsrubriceringen är försök till mord, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson för polisen i Region Stockholm.

Både mannen och den skadade kvinnan är i 35-årsåldern. Polisen vill inte kommentera om de känner varandra sedan tidigare, eller vilka skador kvinnan har.

Larmet om skjutningen kom in vid 22-tiden på måndagskvällen. Ambulans och polis beordrades till platsen och personen har förts till Karolinska sjukhuset, enligt polisen. Vid 23.30 greps en man i anslutning till platsen där den skadade påträffats, enligt polisen.

– Det inkom uppgifter vid 22.05 om att man anträffat en person med befarade skottskador. Personen är förd till sjukhus med oklart skadeläge, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson för polisen i Region Stockholm till SVT Nyheter och bekräftar att det rör sig om en kvinna.

”Vi letar efter en brottsplats”

Enligt uppgifter till SVT ska kvinnan vara i 30-årsåldern.

En förundersökning om försök till mord är inledd. Polisen arbetar med att hitta en brottsplats och söker personer som kan lämna uppgifter om händelsen.

– Arbetshypotesen är att platsen där personen påträffades inte är brottsplatsen. Vi har ett antal patruller och kriminalutredningspersonal på plats, säger Sven-Erik Olsson.

Inga boende har hört skott

SVT:s reporter Johan Nordquist berättar att han såg ambulansen hämta upp en person och köra därifrån.

– Men jag hörde inget skott och jag har pratat med flera boende i närheten som inte heller hört några skott, säger han till SVT Nyheter.
 

Han berättar också att han fått information om att kvinnan ska ha blivit skjuten vid en livsmedelsbutik och sedan tagit sig hit där hon blev upphämtad av ambulans.

Joakim Gustafsson satt med vänner på sin balkong när de hörde någon skrika på gatan nedanför.

– Vi sprang ner för att se vad som hade hänt. Det ligger en tjej på marken och man ser blod på halsen. Hon säger att hon blivit skjuten.

Joakim och fler vittnen ringde 112 och polis samt ambulans fanns snabbt på plats. Ingen av vittnena hörde några skott under kvällen.

– Det är lite märkligt att vi inte hörde något fast vi satt ute på balkongen. Hade någon skjutit i närheten så hade vi hört det, säger Joakim till SVT Nyheter.

”Folk såg chockade ut”

Polisen spärrade av ett stort område och en stor polisinsats pågick under natten.

– De har spärrat av från Sockenplan och nedåt och det är fem polisbilar som står med blåljus. Det är många vittnen som verkar ha blivit skärrade efter händelsen, säger Johan Nordquist.

– Jag kan se polisen som gör tekniska undersökningar och knackar dörr just nu. Det är annars ett väldigt lugnt område. Jag mötte folk som kom ut från avspärrningarna och de såg väldigt medtagna och nästintill chockade ut. De uppfattade att de sett en kvinna som varit skjuten.

Polisen bekräftar att kvinnan sköts på ett annat ställe än där hon hämtades av ambulans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer