Aftonbladets sportprofil Robert Laul berättar om sitt missbruk och trakasserierna av kollegan. Foto: SVT

Robert Laul: Ett förkastligt beteende

Uppdaterad
Publicerad

Sportjournalisten Robert Laul hamnade i fokus i samband med höstens metoo-rörelse. Det uppmärksammades att han i ett videoklipp på Youtube skrålade ett grovt sexuellt påstående om en kollega. Nu berättar han om bakgrunden till händelsen.

Robert Laul var en av tidningen Aftonbladets största sportprofiler. Men samtidigt levde han ett dubbelliv och hade ett tungt alkoholmissbruk.

Hans före detta kollega Jennifer Wegerup skrev en krönika i samband med metoo-rörelsen. Där beskriver hon hur ett klipp med Robert Laul spreds på Youtube där han är full och skrålar ett grovt sexuellt påstående om henne. Nåt som till slut fick henne att lämna tidningen.

Kampanjen #MeToo

Vad tycker du om metoo-rörelsen?

– Det är en historiskt viktig rörelse, jättebra.

Han säger att det skulle vara för egoistiskt att tycka att det var dåligt bara för att han själv drogs in i det.

Robert Laul har gått i behandling för sitt missbruk och mår idag mycket bättre.

– Anonyma alkoholister, som jag är med i, har ett perspektiv att man inte ska ångra det man gjort utan istället försöka att göra gott i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet