Alice Teodorescu Måwe, borgerlig opinionsbildare, Lars Leijonborg, tidigare partiledare för Folkpartiet och Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet. Foto: SVT

Leijonborg tror på extraval: ”Svårt att se någon annan realistisk lösning”

Publicerad

Ett extraval närmar sig. Det tror panelen som deltog i torsdagskvällens Aktuellt.

– Det är svårt att se någon annan realistisk lösning, säger Lars Leijonborg, före detta partiledare för Folkpartiet.

I torsdagens Aktuellt diskuterades den senaste händelseutvecklingen inom svensk politik. Alice Teodorescu Måwe, borgerlig opinionsbildare, Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, och Lars Leijonborg, tidigare partiledare för Folkpartiet, deltog i panelen.

På frågan om de tror att det blir ett extraval svarade samtliga ja.

Stefan Löfven fälld av riksdagen 2021

– Svenska folket vill inte ha det, politikerna vill inte ha det – men vi får det ändå, säger Anders Lindberg.

”Har grälat i 30 år”

Lars Leijonborg kommenterade också den tidigare partikollegan Bengt Westerbergs utspel under torsdagen. Westerberg, som var partiledare för Folkpartiet mellan 1983 och 1995, sa till DN att han inte tänker stödja Liberalerna i riksdagsvalet.

– Han och jag har grälat i 30 år hur man ska se på partier som man inte gillar. Ska man försöka utnyttja dem för Sveriges skull eller ska man kränka dem och resa sig ur tv-soffan, säger Leijonborg i Aktuelltstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stefan Löfven fälld av riksdagen 2021

Mer i ämnet