Löfven fick musikalresa och stark korv i avskedspresent

Uppdaterad
Publicerad

Musikalresa till London, pizzastål och stark korv. 

Det är några av presentera som statsminister Stefan Löfven fick när han tackades av under partiledardebatten.

Det var något av ett mattema på presenterna som statsminister Stefan Löfven fick ta emot från de övriga partiledarna under dagens debatt.

Av Centerpartiets Annie Lööf fick statsministern ett pizzastål eftersom hon sa sig veta att ett av hans lifehacks är att köpa halvgräddade pizzor som han bakar klart hemma.

SD-ledaren Jimmie Åkesson gav Stefan Löfven en bok om korvar och en ”mycket kryddstark” korv.

– Det ska inte ses som ett hot, jag har inte hittat på namnet. Det är ett kulinariskt unikum, säger Jimmie Åkesson.

– Om den här korven är för stark för Åkesson ska jag bannemig äta den, svarade Löfven.

Från Liberalernas gruppledare i riksdagen Johan Pehrson fick den avgående statsministern ta emot böcker och en gasbrännare  så att han ska kunna göra crème brûlée.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson statsade på en lite mer musikbetonad present och gav bort en resa till London så att stefan Löfven och hans fru Ulla Löfven ska kunna se musikalen ”Abba the voyage”

– Ulf Kristersson drivs av ett genuint engagemang och för det förtjänar han respekt. Jag uppskattar den fina fina presenten, sa Löfven.

Andra presenter som den avgående statsminister fick ta emot var ett interrailkort från Miljöpartiets Märta Stenevi, en bok om Göteborg av Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar, en middag på restaurang av KD:s Ebba Busch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.