Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Man behöver inte vara någon professor för att förstå var det skulle leda, säger statsministern i SVT-programmet ”Carina Bergfeldt”. Foto: AFP/TT/SVT

Löfven om Trump: ”Har passerat många gränser”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens oroligheter i USA riktar statsminister Stefan Löfven (S) nu hård kritik mot president Donald Trump.

– Han har passerat många gränser, säger han i SVT-programmet ”Carina Bergfeldt”.

Efter den uppmärksammade stormningen av Capitolium i Washington har många röster höjts för att avsätta Donald Trump – trots att endast en vecka återstår av presidentens mandatperiod.

I Carina Bergfeldt tillfrågas statsminister Stefan Löfven (S) om även han anser att Trump bör avsättas.

– Det måste USA bestämma, politikerna där, det är de som måste fatta det beslutet. Men jag anser definitivt att president Trump för länge sedan har passerat många gränser, svarade han.

Samtidigt drar sig inte Löfven för att rikta hård kritik mot det tal som presidenten höll i Washington under dagen för stormningen. Ett tal där presidenten bland annat uppmanade sina supportrar att inte ge upp, och att marschera mot Capitolium.

– Man behöver inte vara någon professor för att förstå var det skulle kunna leda, säger Löfven (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer