Foto: TT

Löfven ryter ifrån om ministerns bostad: ”Sluta tramsa”

Uppdaterad
Publicerad

Frågorna om ministerbostäder har fått statsministern att tröttna. – Nu får det vara slut på det här tramset, säger Stefan Löfven på frågan om försvarsministerns lägenhet.

Ministrarnas bostäder är en het politisk fråga. I januari meddelade Riksenheten mot korruption att man ska utreda om det rörde sig om en muta när utrikesminister Margot Wallström fick hyra en lägenhet som ägs av fackförbundet Kommunal. Och i går skrev Svenska Dagbladet om den lägenhet som försvarsminister Peter Hultqvist hyr av Militärhögskolans bostadsstiftelse MHS-Bostäder.

Måste kunna komma från andra orter

När statsminister Stefan Löfven i dag fick frågor om försvarsministerns lägenhet svarade han att det får vara sluttramsat. Han ser ingen jävsproblematik i fallet.

– Om ingen annan ser något fel, varför ska jag göra det? Vi måste kunna ha statsråd som kommer från andra delar av landet.

Vill se nytt system

Han medger dock att det behövs ett nytt system för ministrarnas bostäder. Förr kunde de ingå i riksdagens lägenhetsförmedling. Löfven anser att man måste försöka hitta en sådan lösning igen.

Han tycker att frågan om utrikesminister Margot Wallströms lägenhet skiljer sig åt men vill inte kommentera den närmare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer