Annie Lööf, Centerpartiets partiledare. Foto: Henrik Montgomery/TT

Lööf (C): ”Vi vill inte sitta som gisslan till SD”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets partiledare Annie Lööf vill ännu inte ge ett klart besked om man kommer rösta på Ulf Kristersson (M) som statsminister. Hon kräver först ett besked om SD.

I går meddelade talmannen att riksdagen kommer att få ta ställning till Ulf Kristersson (M) som statsminister. Men bara några timmar senare stod det klart att Kristersson (M) inte har stöd av Liberalerna och att Centerpartiet tvekar.

Säger varken ja eller nej

Efter kvällens interna gruppmöte står det klart att Centerpartiet inte är redo att lämna ett definitivt besked än.

– Vi kommer meddela vad Centerpartiet kommer att rösta i god tid innan omröstningen.

Vill ha svar om SD

Lööf (C) och Kristersson (M) har träffats under dagen och Lööf kräver besked om Sverigedemokraterna. Däremot vill hon inte gå in specifikt på vad som sägs på mötena.

– Vi är eniga om att bilda en alliansregering. Det vi är oeniga om är relationen till Sverigedemokraterna. Det är den frågan vi diskuterar. Vi från Centerpartiet har sagt i många år att vi inte vill sitta som gisslan. Eller vara i en utpressarsituation till Sverigedemokraterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Regeringsbildningen

Mer i ämnet