– Vi tycker att Erik Ullenhag är den bästa kandidaten, säger LUF:s orförande Joar Forssell i SVT:s Morgonstudion. Foto: SVT/TT arkiv

Luf om Ullenhag: ”Han är bättre än de andra”

Uppdaterad
Publicerad

Striden om vem som ska ta över som partiledare för Liberalerna pågår för fullt. Sent på söndagskvällen beslutade Liberala ungdomsförbundet, Luf, att stödja kandidaten Erik Ullenhag.
– Vi tycker att han är bättre än de andra kandidaterna. Just för sin förmåga att lugnt och sansat kunna förklara politik, hans trygghet i partiets värderingar och förmågan hålla en tydlig politisk profil över tid, sa Luf:s orförande Joar Forssell i SVT:s Morgonstudion.

Luf blir då det första större partiorganet som tar ställning för en partiledarkandidat.

I SVT:s Morgonstudion berättar Luf:s ordförande Joar Forssell varför de nu ger sitt stöd till Ullenhag.

– Partiet är ju i ett skakigt läge efter den här hösten får man säga. Efter egentligen många år av utspelshets då man har skjutit på många skott samtidigt, men åt olika håll, har partiet sammantaget fått en otydlig profil.

Kan fånga väljare i mitten

Forssell säger att Luf tror att alla tre kandidater skulle kunna leda partiet, men att Ullenhag skulle göra det bättre.

– Vi tror både att Erik tydligt står för socialliberala värderingar som kan fånga väljare i mitten. Men framför allt att han har en konsekvent politisk profil som kan få ett stopp på de här snabba puckarna. Han kan skapa en långsiktig tydlighet för partiet, säger Forrsell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer