Man hittad död i skogsområde i Hässelby gård

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats avliden utomhus i Hässelby gård i nordvästra Stockholm. Mannen hittades av förbipasserande i ett skogsområde mellan två bostadsområden.

Mannen hittades avliden vid 15.20-tiden på måndagseftermiddagen. Enligt polisen var det flera privatpersoner som gick förbi platsen, ett skogsparti mellan två bostadsområden, som hittade mannen och slog larm.

Utreds som mord

Platsen har nu spärrats av och polisens kriminaltekniker ska under eftermiddagen och kvällen genomföra en brottsplatsundersökning. Händelsen utreds som mord alternativt dråp. Mannen är ännu inte identifierad.

– Vi är långt ifrån säkra på om det rör sig om ett mord. Om det finns en anledning att anta att det kan röra sig om ett mord, då startar man en brottsutredning för att kunna undersöka dödsorsaken. Man har gjort vissa iakttagelser på platsen som gör att vi startar utredningen, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Vid 18-tiden arbetade polisen fortfarande vid platsen. De har utfört tekniska kontroller av platsen och kommer att söka i området med en specialsökhund. De vittnen som hittade mannen har även hörts av polis.

– Det är en brottsplats till motsatsen är bevisad, säger Österling.

Mannen som hittades är ännu oidentifierad och anhöriga har därför inte underrättats.

– Det kommer att dröja innan personen blir identifierad, säger han.

Sent på måndagskvällen avslutade polisen den tekniska undersökningen av platsen och tog bort avspärrningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.