Marmorstein: ”Då faller han i en misstroendeomröstning”

Publicerad

Om partierna står fast vid det de har sagt kommer Stefan Löfven att falla i misstroendeomröstningen i morgon. Det menar Elisabeth Marmorstein, SVT:s inrikespolitiska kommentator.

– Lyssnar man på Vänsterpartiet, så står de fast vid att de kommer att fälla Löfven. Då faller han i en misstroendeomröstning, om han inte väljer att agera på något annat sätt innan.

I ett besked i dag försökte januaripartierna att gå Vänsterpartiet till mötes genom att meddela att parterna på bostadsmarknaden får tid att förhandla fram en lösning för hyressättningen i nyproduktion. Vänsterpartiet svarade dock snabbt med att kalla beskedet för ”politisk teater” och ett sätt att ”förhala processen” – och stormen kring regeringen tycks inte ha mildrats nämnvärt.

Enligt Elisabeth Marmorstein, inrikespolitisk kommentator på SVT, ser det nu ut som att statsminister Stefan Löfven kommer att falla i måndagens misstroendeomröstning – förutsatt att partierna röstar som de sagt att de ska.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.