Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hon gör som hon brukar göra” – inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein analyserar Lööfs Almedalstal. Foto: SVT

Marmorstein: ”Lööf gjorde som hon brukar”

Uppdaterad
Publicerad

C-ledaren Annie Lööf var märktbart berörd av knivdådet i Visby under sitt partiledartal, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein. Men i övrigt bjöd inte talet på några överraskningar, säger hon.

Under sitt partiledartal i Almedalen under onsdagskvällen riktade sig Annie Lööf till statsministerkandidaterna Magdalena Andersson (S) och Ulf Kristersson (M).

Hon uppmanade Kristersson att släppa taget om Sverigedemokraterna och Andersson att släppta taget om vänsterpolitiken för att få C:s stöd i en statsministeromröstning.

Enligt Elisabeth Marmorstein är C-ledarens uppmaningar till statsministerkandidaterna inget nytt.

– Hon gjorde som hon brukar, uppmanade till samarbete och vände sig direkt till Magdalena Andersson och Ulf Kristersson och gav dem rådet att släppa sina så kallade ytterkanter, för att i stället samarbeta med Centarpartiet, säger Elisabeth Marmorstein.

Enligt Marmorstein är ett samarbete mellan C, S och M inte realistiskt. Hör hennes förklaring i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.