Mats Knutson om allergiska reaktionen i Aktuellt: ”Jag mår bra nu”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson satt på måndagskvällen i Aktuellt-studion för att analysera partiledarutfrågningen av Annie Lööf. Men innan analysen påtalade programledaren Cecilia Gralde att han kort tidigare fått en allergisk reaktion. Analysen genomförde han som vanligt – men på sociala medier var det allergin som fick allt fokus.

Vad var det  egentligen som hände?

– Jag mår bra nu. Det var en allergisk reaktion på det jag åt i kväll. Jag har fått i mig något jag inte tål men jag vet inte vad, säger Mats Knutson.

Hur artade det sig?

– Jag svullnade upp och det var på väg tillbaka i sändningen jämfört med hur det var tidigare i kväll. Men jag bad dem att inte ta några närbilder i dag. 

Har du varit med om något sådant här i TV tidigare?

– Nej, men jag har varit med om det för 5-6 år sedan. Då drabbades jag av en likadan reaktion. Inte heller då lyckades jag ta reda på vad det var. Jag lyckades inte identifiera vad jag hade reagerat på. Men det är länge sedan nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.