Mats Knutson: ”Stefan Löfven måste lyfta in fler kvinnor”

Uppdaterad
Publicerad

”Det finns redan en diskussion om att det är allt för många män som sitter på de tunga posterna runt Löfven”. Det säger Mats Knutson, inrikespolitisk kommentator på SVT efter beskedet att Margot Wallström (S) avgår som utrikesminister.

SVT:s Mats Knutson intervjuade Wallström under fredagen, strax efter beskedet om att hon vill lämna regeringen och sin roll som utrikesminister.

Vad kommer Margot Wallströms eftermäle att bli?

– Det är en ganska aktivistisk utrikespolitik som har lett till konflikter med flera länder och uppmärksamhet internationellt. Men också att hon, likt Carl Bildt, är beredd att ta strider, säger Mats Knutson i en första kommentar. 

Med Wallströms avgång står det nu klart att två profilerade kvinnliga ministrar lämnar regeringen i höst. Sedan tidigare har Ylva Johansson (S) gett besked om att hon slutar, då hon nominerats till ny EU-kommissionär.

– Stefan Löfven måste lyfta in fler kvinnor, det finns redan en diskussion om att det är allt för många män som sitter på de tunga posterna runt Löfven, säger Knutsson.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.