Foto: TT

Medlem i Centerpartiets ungdomsförbund utesluts efter sexbrottsanklagelser

Publicerad

En medlem i Centerpartiets ungdomsförbund, Cuf, har uteslutits efter att flera kvinnor anklagat mannen för sexuella övergrepp rapporterar Expressen.
– I och med metoo-uppropet fick vi nya uppgifter, säger Magnus Ek, förbundsordförande.

En av kvinnorna som vittnat om övergrepp berättar för tidningen att hon utsattes för övergrepp under ett Cuf-event för några år sedan.

– Jag sa nej. Jag ville inte ha sex men så blev det ändå. Jag kände att det var ett övergrepp. Han gick mot min vilja. Efteråt var jag väldigt ledsen, för rädd för att anmäla och kände inte att det skulle hjälpa.

Efter att ha fått höra att flera kvinnor drabbats av samma man anmälde hon ändå händelsen till ungdomsförbundets ledning varpå mannen fick avsluta alla förtroendeuppdrag, men stannade kvar som medlem.

I lördags uteslöts mannen helt.

– Vi fick ytterligare uppgifter om två andra fall. Då hade vi en samlad bedömning om att personen vid ett flertal tillfällen anklagats för att betett sig fullständigt olämpligt mot andra medlemmar, säger Magnus Ek, förbundsordförande till Expressen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet