Nooshi Dadgostar (V) Foto: Henrik Montgomery

Mer än hälften av V:s partidistrikt stöttar Dadgostar

Publicerad

Storstockholms partidistrikt nominerade under torsdagskvällen Nooshi Dadgostar till att efterträda Jonas Sjöstedt som partiledare i Vänsterpartiet. Sammanlagt har nu minst 14 av V:s 25 partidistrikt ställt sig bakom Dadgostars kandidatur. Imorgon är sista dagen för nomineringar innan partiets kongress i maj.

”Att nominera Nooshi känns både självklart, rätt och roligt. Vi vet att vi får en ordförande som kommer att fortsätta utveckla vårt ständigt växande parti”, säger Elena Karlström, distriktsordförande för Storstockholm, i ett pressmeddelande.

Även Sörmland

Under torsdagen blev det även känt att V i Sörmland nominerar Dadgostar som ny partiordförande. Beslutet togs vid distriktsstyrelsens möte i onsdags, rapporterar lokala medier. Distriktet hade tidigare nominerat Ulla Andersson, men hon meddelade kort därefter att hon inte ställer upp.

V i Värmland har nominerat Håkan Svenneling. Han har ännu inte lämnat besked om han ställer upp som ny partiledare. Värmland nominerade även Ali Esbati och Hanna Gedin, som båda på förhand har sagt nej.

Kongress i maj

Valberedningen har satt den 21 februari som sista datum för förhandsnomineringar till ordförandeposten. Ny partiordförande väljs i samband med Vänsterpartiets kongress i Västerås 21–24 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer