Regeringen förlänger inte förordnandet för Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik, som lämnar sitt uppdrag i slutet av maj. Foto: Paul Wennerholm/TT

Migrationsverkets chef Mikael Ribbenvik lämnar sitt uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik får inte förlängt förordnande och lämnar sitt uppdrag i slutet av maj.

Uppgifterna har publicerats på myndighetens intranät.

”Jag har sen en tid fått besked av regeringen att förordnandet inte förlängs och vi för istället samtal om hur regeringen kan dra nytta av min kompetens och erfarenhet för att öka det internationella samarbetet”,  skriver Mikael Ribbenvik själv om beslutet.

Ribbenvik har arbetat 27 år på Migrationsverket, de senaste sju som dess generaldirektör.

I en skriftlig kommentar till SVT Nyheter kommenterar Migrationsminister Maria Malmer Stenegard (M) regeringens beslut att inte förlänga förordnandet så här:

”Svensk migrationspolitik genomgår en tid av stora förändringar. Då generaldirektörens förordnande löper ut i samband med att också en stor omläggning av politiken genomförs känns det naturligt att öppna för nya sökande till tjänsten som generaldirektör”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.