Hör fyrbarnspappan Naveed Khan i Sverige möts om hur hans barns skola har förändrats. Foto: SVT/Sverige möts

Fyrbarnspappan: ”Flyr problemen istället för att försöka lösa dem”

Uppdaterad
Publicerad

Naveed Khan är åkeriägare och pappa från Nacka. I “Sverige möts” beskrev han hur barn med helt svensk bakgrund försvunnit från hans barns skola de senaste två, tre åren.  

– Man flyr problemen istället för att stanna kvar och försöka lösa dem, säger han.  

Bakgrunden till utvecklingen är, enligt honom själv, att en annan skola lades ner. Då ökade andelen barn med utländsk bakgrund, vilket fick familjer med helsvenska rötter att börja söka sig till andra skolor. 

– Varför lämnar man skolan bara för att det har kommit barn med en annan bakgrund? Känner man att nu tar de över, nu flyttar vi härifrån? frågar han i Sverige möts.  

– De här barnen kommer växa upp i det här landet. Förr eller senare ska de jobba tillsammans i arbetslivet. Om de inte kan komma överens redan från grunden, hur ska de då kunna arbeta tillsammans när de blir äldre?

Se hela debatten om mångkultur med bland andra Richard Jomshof (SD), Gudrun Schyman (Fi) och många fler i Sverige möts på SVT Play. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.