Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S), Elisabeth Svantesson, vice partiordförande, (M), Johanna Jönsson (C), talesperson för integration och migrationsområdet. Foto: TT

Ministern: Snart nya samtal om flyktingläget

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen kommer att bjuda in till nya samtal om flyktingläget. Det säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till SVT Nyheter efter att Moderaterna krävt nya förhandlingar.

Moderaterna anser att den uppgörelse som allianspartierna och regeringen gjorde i oktober inte längre räcker. Den allt mer akuta situationen kräver nya samtal, säger moderatledaren i dag.

”Läget mycket ansträngt”

Och Anna Kinberg Batra får gehör för sitt krav.

Enligt arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) kommer man att bjuda in till samtal ”i närtid”.

– Läget är mycket ansträngt och vi kommer att behöva vidta nya åtgärder. Då vill vi ha en så bred uppgörelse som möjligt med de partier som ingick den förra migrationsöverenskommelsen, säger Ylva Johansson till SVT Nyheter.

Redan i fredags sade migrationsminister Morgan Johansson att Sverige inte längre klarar situationen.

– Vi måste vidta åtgärder så att antalet asylsökande till Sverige minskar, sade han till SVT Nyheter.

”Alla förslag på bordet”

Moderaterna har tidigare lagt fram ett kritiserat förslag om att flyktingar som kommer till Sverige ska kunna avvisas vid den svenska gränsen om de kommer via ett annat EU-land och inte sökt asyl där. Migrationsministern ville i fredags inte stänga dörren för några förslag.

– Alla förslag ligger på bordet. Som har kommit från de andra partierna och vi har själva också en del förslag men jag går inte in i detalj idag på vad vi ska göra, sade Morgan Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet