Vakten som anhållits misstänkt för pistolstölden på regeringskansliet är anställd av Securitas. Foto: Henrik Montgomery/TT

Misstänkt för vapenstöld på regeringskansliet släpps – fler kan vara skyldiga

Uppdaterad
Publicerad

Den Securitas-vakt som i helgen anhölls som misstänkt i en av de omtalade pistolstölderna från regeringskansliet har släppts. Misstankarna har sänkts men kvarstår.

Det var under söndagen som en vakt på regeringskansliet anhölls. Mannen var då på sannolika skäl misstänkt för stöld och grovt vapenbrott efter att en pistol försvunnit från regeringskansliet.

Nu har vakten släppts – men misstankarna kvarstår. Dock på den lägre misstankegraden: skäligen misstänkt.

Anledningen är att det fanns fler som hade möjlighet att stjäla det aktuella vapnet, bekräftar kammaråklagare Lucas Eriksson för SVT Nyheter.

Det är oklart om vakten har någon koppling till stölden av sex Glock 17-pistoler och specialammunition som anmäldes den 25 oktober. Han nekar till brott.

SVT Nyheter söker Lucas Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.