Under gårdagens Aktuellt-debatt fick kameran nog. Foto: SVT

Mitt under heta debatten: Kameran går bananas och blir nyfiken på sommarvädret

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagens heta debatt mellan SVT Nyheters programdirektör Jan Helin och Göteborgs-postens ledarskribent Alice Teodorescu fick tv-kameran till slut nog och rusade snabbt vidare mot SVT:s meteorolog Per Stenborg.

Argumenten var vässade och blankpolerade inför Aktuellt-debatten under måndagskvällen. Mediernas förtroende kopplat till rapporteringen om invandringen skulle debatteras. På ena sidan: Alice Teodorescu. I andra hörnan: Jan Helin.

Efter en holmgång i studion var det till sist SVT:s kamera som kastade in handduken och panorerade långsamt över till vädret och en förvånad metorolog.

Rådet: Stå still och gör inga dumheter

– Jag fattade inte först att jag var i bild, det tog någon sekund. Debatter kan ofta dra ut på tiden, så i det ögonblicket tänkte jag mest på om jag skulle behöva korta ner något på min väderprognos, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

LÄS MER: Här flyr kameran från Väder-nils

Vad gör man när något sådant här händer?

– Man står still och gör inga dumheter. Sedan hoppas man på att någon i kontrollrummet ska märka det illa kvickt.

Är det här något som händer ofta?

– Säg så här: Det är inte första gången!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.