Moderatledaren Ulf Kristersson om bråket inom Alliansen

Uppdaterad
Publicerad

Moderatledaren Ulf Kristersson tycker att Alliansen har viktigare saker att diskutera än om SD ska kunna få utskottsordförandeposter i riksdagen efter valet.
– Det där är dumt tycker jag, säger han i SVT:s Morgonstudion.

De senaste dagarna har präglats av bråk inom Alliansen, det har handlat om Sverigedemokraterna ska kunna få poster som utskottsordförande i riksdagen efter valet.

Moderatledaren Ulf Kristersson anser att det är en intern riksdagsfråga som baseras på ren matematik – hur valresultatet ska återspeglas i riksdagens arbete.

– Jag tycker att vi ska syssla med allvarliga samhällsproblem och lägga lösningar på dem. Hur vi sedan organiserar riksdagsarbetet, det tror jag är ett av de problem som folk bekymrar sig allra minst om i Sverige, säger han.

”Kommer lägga bakom oss”

Enligt Ulf Kristersson har frågan knappt hunnit diskuteras inom Alliansen sedan den briserade i slutet av förra veckan.

– Jag har bara sagt att jag tycker det här är olyckligt. Det där kommer vi att lägga bakom oss, den där frågan kommer att lösas förr eller senare. Den måste inte lösas nu, den kan lösas efter valet.

Vilket parti tycker som du inför riksdagsvalet? Gå in och gör SVT:s valkompass.

I klippet ovan kan du se moderatledaren Kristersson berätta om partiets viktigaste frågor inför valet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2018

Mer i ämnet