Foto: TVisa alla (2)
Visa alla (2)

MP: SD har skapat en lekplats

Publicerad

Miljöpartiets språkrör är besvikna på SD:s besked om att fälla regeringens budget. – Det är tragiskt att riksdagen har blivit en lekplats, säger Åsa Romson.

Under presskonferensen där SD klargjorde att partiet kommer att fälla regeringens budget sa partiledare Mattias Karlsson att Miljöpartiet inte bör sitta i regering med Socialdemokraterna.

– Det är ingen överraskning att Sverigedemokraterna inte gillar vår politik, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

Miljöpartiets andra språkrör, Åsa Romson, säger att Sverigedemokraterna i och med att fälla budgeten har skapat en unik och allvarlig situation.

– Det är tragiskt att riksdagen har blivit den lekplats som SD har drömt om och det är tråkigt att partiet bryter praxis, säger Åsa Romson.

Miljöpartiet hoppas nu på samarbete över blockgränsen.

”Vi har sedan valdagen öppnat upp för samarbeten med övriga partier. Den hand som sträcktes ut då är alltjämt utsträckt. Nu är det dags att lägga prestigen åt sidan och börja ta ansvar, så att ett parti med rötter i nazismen inte ges inflytande över Sveriges politik”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

– Det återstår att se om allianspartierna står fast vid beskedet som partiet gett om att inte låta SD få inflytande över politiken.

Finns det risk att regeringen tvingas avgå?

– Det är inget vi spekulerar om, säger Romson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Decemberöverenskommelsen

Mer i ämnet