MP-språkröret: ”Jag förstår Vänsterpartiets känslor”

Publicerad

Miljöpartiets språkrör tillika bostadsminister Märta Stenevi uttrycker en förståelse för Vänsterpartiets hållning och det låsta läget, men beskriver det senaste budet från januaripartierna som en öppning.

– Jag förstår mycket väl Vänsterpartiets känslor kring detta men jag hoppas att alla partier kan ta två djupa andetag nu, säger Stenevi till SVT Nyheter.

Språkröret säger att hon förstår Vänsterpartiets känsla av att ingen kompromissar med dem, och konstaterar att positionerna just nu är ”väldigt låsta”.

– Miljöpartiet som enskilt parti har inga invändningar mot att prata med Vänsterpartiet, säger Märta Stenevi.

Men Stenevi hänvisar likt statsminister Stefan Löfven (S) och Centerledaren Annie Lööf till att det tog fyra månader av regeringsbildning innan januaripartierna – S, MP, C och L – slutligen enades om 73-punktsuppgörelsen, där en av punkterna är den om fri hyressättning i nyproduktion.

– I det läget kunde vi fyra partier hitta en uppgörelse på mitten, och den kommer jag att stå upp för.

Hör hur Miljöpartiets språkrör ser på det politiskt låsta läget och sakfrågan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.