Moderata ungdomsförbundet samlar in högerskor för att skicka till Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Björn Lindgren/TT, Vilhelm Stokstad / TT

Muf-kampanjen: Samlar in högerskor att skicka till Annie Lööf

Uppdaterad
Publicerad

Sandal med bröd? Grillade tofflor? Det är några av rätterna som Moderata ungdomsförbundet planerar att servera Annie Lööf genom sin kampanj mot Centerpartiets beslut att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

– 2013 lovade Annie Lööf att äta sin högra sko om Centern skulle bli stödparti till Socialdemokraterna. Nu släpper hon fram Stefan Löfven som statsminister. Det är definitionen av att vara stödparti, säger Benjamin Dousa, förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet (Muf).

Muf har startat en kampanj där de ber personer att skicka in sina högerskor till Muf:s kontor i Stockholm. I ett Facebook-evenemang skriver de att de sedan ska överlämnas till Annie Lööf (C).

– Vi tyckte att det skulle vara en rolig kampanj för att uppmärksamma det, säger Benjamin Dousa.

Många deltar

På måndagseftermiddagen uppskattade han att de hade fått in över 100 skor, men påpekade att de hoppas på upp emot 800. Dessutom är det flera personer som skrivit att de har postat sina skor, och att de är på väg, säger han.

– Nästan 90 000 är intresserade/har klickat i att de kommer i Facebook-eventet. Vi väntar och ser hur många som kommer in.

Väcker reaktioner

Det finns de som har påpekat att Annie Lööf sa att hon skulle äta upp sin egen sko, inte någon annans. Men Benjamin Dousa tycker inte att det spelar någon roll.

– Vi försöker hjälpa henne lite på traven. Vi kanske lagar lite olika rätter. Sandal med bröd, grillade toflfor. Kanske lite buffé av lite olika skor, säger han.

Cuf svarar

Caroline von Seth, distriktsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund Storstockholm, tycker att det är en låg nivå på kampanjen.

– Det är många av oss som också är besvikna. Men det är ett onödigt slöseri av skor och tyg. Vi kommer att återvinna alla högerskor som kommer in till oss. Det är ett bättre svar på en högre nivå än vad Muf lägger sig på, säger hon till P4 Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer