Upp till över en miljon människor uppges har deltagit i gatuprotesterna i Hongkong efter ett kontroversiellt lag förslag som innebär att brottsmisstänkta Hong Kongbor kan utlämnas och dömas i kinesiska domstolar. Foto: Kin Cheung/AP/TT

Nattens nyheter: 12 juni

Publicerad

Ny sprängning i Malmöstadsdelen

Någon form av sprängladdning detonerades vid entrén till ett flerfamiljshus i Malmöstadsdelen Rosengård under natten. Tryckvågen har förstört trapphuset och krossat fönster till minst en lägenhet.

– Det har exploderat vid entrén med kraftiga skador som följd, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd. Det är den andra sprängningen i Rosengård och den tredje i Malmö de senaste två dagarna.

Demonstranter ockuperar gator i Hongkong

Kaotiska scener utspelades på Hongkongs gator tidigt på onsdagsmorgonen lokal tid. Bilder visar hur tusentals demonstranter blockerade huvudvägar till byggnader där regionens styrande råd huserar. En protestvåg sköljer över den tidigare brittiska kolonin på grund av ett lagförslag som vill göra det möjligt för brottsmisstänkta Hongkong-bor att utlämnas till Fastlandskina. På morgonen meddela styrande i Hongkong att behandlingen av lagförslaget skjuts upp, rapporterar TT.

Myndighet föreslår friare hyressättning

Finanspolitiska rådet föreslår friare hyressättning av bostäder, samt höjda skatter på fastigheter och bostadsrätter för att komma till rätta med problemen på bostadsmarknaden, skriver rådet på DN Debatt. Samtidigt understryker rådet att hyrorna kan kraftigt öka i framförallt storstadsregionerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer